Speciaal Programma

Zodra het programma voor het komende Cellocafé bekend is zie je hier wat er dan allemaal te doen is. Ik doe mijn best om elke keer weer een inspirerend en gevarieerd programma te presenteren. En heb jij misschien goede ideeën voor het volgende Cellocafé? Dan nodig ik je uit deze met me te delen. Want dat is waar het bij het Cellocafé om gaat: Vóór en dóór cellisten!

Programma Cellocafé 7 oktober 2023

Middagconcert: Kate Moore

Op zaterdag 7 oktober 2023 treedt de Australisch/Nederlandse componiste/celliste Kate Moore op in de Cellowinkel te Dieren.

Kate Moore is een internationaal geprezen componiste. Haar werken worden uitgevoerd door bekende ensembles en solisten. Kate heeft verschillende prijzen ontvangen voor haar werk als celliste en componiste. Ook is ze composer-in-residence geweest in het Muziekgebouw aan ‘t IJ (Amsterdam) en aan het Parijse Conservatorium.

De componiste behaalde haar doctoraat aan de Sydney University of Music. Ze speelt op een cello die is gebouwd door de Nederlandse vioolbouwer Saskia Schouten.

Mirjam leerde Kate kennen via de Cello Biënnale in 2022. We zijn ontzettend verheugd om Kate nu te ontvangen voor een optreden. En jij kunt daar bij zijn!

Op het programma:

Sad Melodies
(cello & electronics)

Sad Melodies is een suite van stukken voor cello solo geschreven en gecomponeerd door Kate tijdens de lockdown periode van Corona in 2020. De ‘Sad Melodies’ verkennen thema’s als isolatie en introversie.

De dialoog van de componist met haar instrument is er een van liefde, maar een die zowel een donkere als een lichte kant laat zien, waarbij Kate de virtuoze mogelijkheden van het instrument omarmt en tegelijkertijd haar eigen limiet en mogelijkheden als uitvoerend musicus test. De muziek is een verzameling scenario’s, elk met een ander karakter en een andere tint, als schilderijen die het karakter van eenzaamheid uitbeelden.

Datum en plaats:
Zaterdag 7 oktober 2023 in de Cellowinkel aan de Wilhelminaweg 57 te Dieren.

Aanvang:
15.00 uur, zaal open om 14.45u