Speciaal Programma

Zodra het programma voor het komende Cellocafé bekend is zie je hier wat er dan allemaal te doen is. Ik doe mijn best om elke keer weer een inspirerend en gevarieerd programma te presenteren. En heb jij misschien goede ideeën voor het volgende Cellocafé? Dan nodig ik je uit deze met me te delen. Want dat is waar het bij het Cellocafé om gaat: Vóór en dóór cellisten!

Programma Cellocafé 8 juni 2024

Middagconcert: Duo Abas & Verheijden

Op zaterdag 8 juni 2024 treedt het duo Astrid Abas (viool) en Dorien Verheijden (piano) op in de Cellowinkel te Dieren. Deze keer dus eens géén cello in het Cellocafé (de reden hiervoor leest u verderop).

Over het duo Abas en Verheijden…

Duo Abas en Verheijden (viool en piano) live in de Cellowinkel
Astrid Abas (viool) en Dorien Verheijden (piano)

Dorien Verheijden studeerde piano en zang in Maastricht. Altijd al maakte ze het liefst kamermuziek, met bijzondere aandacht voor 20ste eeuwse en hedendaagse muziek.

Bij het kamermuziekensemble Solange (NewYork/Freiburg) speelde en zong ze in producties die vooral nieuwe en onbekende muziek op het programma hadden, waaronder meerdere premières.
Naast haar baan bij het Groot Omroepkoor is ze werkzaam als begeleider en coach van zangers, als pianist van diverse ensembles en als solosopraan.

Astrid Abas studeerde aan het Utrechts conservatorium. Zij behaalde haar Uitvoerend Musicus Diploma met onderscheiding. In Amsterdam heeft ze haar Bachelor Barokviool behaald. Zij speelde 10 jaar in het Brabants Orkest en 21 jaar in het Radio Kamer Orkest en de Radio Kamer Filharmonie. Altijd is zij actief op het gebied van de Kamermuziek in verschillende formaties.

Dorien en Astrid vormen sinds 2016 een duo en beleven heel veel plezier aan hun samenwerking en het ontdekken van de rijkdom in, achter èn tussen de noten. We zijn ontzettend verheugd om hen te ontvangen voor een optreden. En jij kunt daar bij zijn!

Over het programma:

Door: Duo Abas en Verheijden – Astrid Abas (viool) en Dorien Verheijden (piano)

  • Beethoven (achste sonate)
  • Medtner (de engel, piano solo)
  • Mozart (programmaonderdeel nog onbekend) en
  • De Falla (Siete cancones populares).

Tijdens het programma zal het duo wellicht hun keuze voor de composities toelichten.

Praktisch:
Plaats en aanvang van het concert

Datum en plaats:
Zaterdag 8 juni 2024 in de Cellowinkel aan de Wilhelminaweg 57 te Dieren.

Aanvang:
15.00 uur, zaal open om 14.45u

Meer informatie over de Cellowinkel? Bekijk de website

Deze keer géén cello maar een piano in de hoofdrol in het Cellocafé?!

Veenstra Piano's Rheden pianostemmer CellowinkelJa, dat klopt. Deze keer zetten we de spotlight niet op een cello, maar op onze vleugel. Deze is van Mirjams ouders geweest (die allebei zeer verdienstelijk piano speelden) en hebben we afgelopen jaar volledig laten reviseren door Vincent van Veenstra piano’s uit Rheden. Het is Vincent gelukt om de hele piano te restaureren en reviseren mèt behoud van de unieke klankkleur, waar Mirjams ouders destijds verliefd op raakten en waar Mirjam mee is opgegroeid. Vandaag is het de eerste keer dat er weer met deze vleugel wordt opgetreden sinds de revisie.

Wij willen langs deze weg Vincent van Veenstra Piano’s van harte aanbevelen, mocht u een adres zoeken voor een mooie piano, reparaties en onderhoud of pianostemmen:

Veenstra Piano’s
Groenestraat 18
6991 GE Rheden
www.veenstrapiano.nl