Praktisch

Wat?

Het Cellocafé is een feest voor cellisten. Het wordt georganiseerd door Mirjam Daalmans, celliste, docente en eigenaar van de Celloklas.nl lespraktijk en de Cellowinkel. Mirjam is te bereiken via email (klik hier) of telefonisch: 06 36112857 (ook via Whatsapp).

Wanneer?

De datum voor het eerstvolgende Cellocafé is 6 april 2024

Voor wie?

Voor alle cellisten van elk niveau en elke leeftijd. Het Cellocafé is de ideale plek:

  • Om te onderzoeken of cello spelen iets voor jou is.
  • Om je te oriënteren op de aanschaf van een instrument en benodigdheden.
  • Voor beginnende en gevorderde cellisten die iets nieuws willen leren of op zoek zijn naar een goede docent.
  • Voor elke cellist op zoek naar leuke bladmuziek.
  • Voor conservatorium-studenten om een try-out te doen of op te treden.
  • Voor solisten, ensembles en orkesten om op te treden voor een cello-minnend publiek.
  • Voor docerende cellisten om inspiratie op te doen voor lesmateriaal en -methodes.
  • Voor cello- en strijkstokkenbouwers om hun werk te presenteren.

Gratis?

De toegang tot het Cellocafé is in principe gewoon gratis! Buiten de workshops kun je vrij binnenlopen. Meestal is het ochtendprogramma een workshop (betaald) en in de middag is het aanbod wisselend; optredens, workshops, lezingen of demonstraties. Het middagprogramma is vaak gratis. Daar waar er kosten verbonden zijn aan deelname aan een activiteit wordt dit vermeld in het programma.

Gewoon de sfeer komen proeven maar zelf niet actief deelnemen mag ook, maar liefst in overleg (om het niet te onrustig te maken voor de deelnemers).

Iets drinken?

Tijdens het Cellocafé is er gratis koffie, thee en (bron)water. Johannes (mijn man) vindt het altijd wel leuk om de deelnemers wat te verwennen met wat fruit, iets hartigs of zoets. Het nuttigen van zelf meegebrachte etenswaren of dranken is natuurlijk óók toegestaan. Trakteren en delen wordt aangemoedigd en bejubeld!

Waar?

Het Cellocafé vindt plaats in de zaal van de Cellowinkel. Het adres is Wilhelminaweg 57, 6951 BN Dieren. Hieronder zie je een kaart met de locatie:

Cellowinkel te Dieren Wilhelminaweg 57 6951 BN DIEREN Gelderland
Cellowinkel, Wilhelminaweg 57, 6951 BN Dieren (Gelderland)

Parkeren en reizen

Rechts naast de Cellowinkel (aan de Faberstraat 1-a) zijn 4 parkeerplaatsen. Er kan ook geparkeerd worden bij de Lidl en Jumbo. Deze zijn op loopafstand van de Cellowinkel.

Kom je met de trein? De Cellowinkel is op loopafstand van het NS station in Dieren. De actuele vertrektijden van treinen en bussen vanaf station Dieren vind je hier: Vertrektijden NS Dieren.

Toegankelijkheid minder validen

De zaal van de Cellowinkel is toegankelijk voor minder validen. Er is een hellende toegang bij de entree en binnen zijn er geen drempels. Er is echter geen apart toilet voor mindervaliden.