Twee concerten Giardino Musicale in ’t Cellocafé

Giardino Musicale speelt ‘Le donne musicale’ live in de Cellowinkel

Op 27 augustus 2021 gaf barokensemble Giardino Musicale twee concerten in de zaal van de Cellowinkel te Dieren. Zij brachten een muzikale ode aan talentvolle vrouwen met het programma ‘Le donne musicale’.

Celliste Elske Tinbergen (barokcello) lichtte het programma toe:
“Het is bijzonder als je als vrouw in de 17e en 18e eeuw leeft en een buitengewoon muzikaal talent vertoont. Je kunst staat naast of misschien zelfs boven je vaardigheid om kinderen te baren, (op) te voeden, te troosten en een huisvrouw te zijn. Je bent een inspirerende en een geïnspireerde vrouw.

Hoe uitzonderlijk is het als je de eerste vrouw in de geschiedenis bent, die een boek met suites voor klavecimbel uitgeeft? Of als je een muziekinstrument op een zo hoog niveau bespeelt dat er in heel Europa over je gesproken wordt en dat vele toeristen naar de stad toe reizen waar je woont om je te kunnen beluisteren?

En als je compositiedrang zo sterk is dat je jouw muziekstukken onder een verzonnen naam laat uitgeven? Ondanks je adelijke afkomst. Als je je koninklijk vermogen gebruikt om een grote muziekverzameling aan te leggen? Waar (blijkt nu) vele generaties van musici en onderzoekers in de verre toekomst uitgebreid gebruik van zullen maken…”

Zowel de middag als de avond waren uitverkocht. Heerlijk om met zo’n gezelschap te genieten van mooie barokmuziek.