Concert Isaac Lottman

Op zaterdag 8 juli 2023 trad de Amsterdamse cellist Isaac Lottman op in de Cellowinkel te Dieren. Isaac was in 2022 finalist van het Nationaal Cello Concours en nam de tweede prijs in ontvangst. Isaac was samen met pianiste Noriko Yabe o.a. te zien bij Podium Klassiek.

Isaac Lottman is op zijn derde is begonnen met cello spelen. Hij heeft les gehad van Aatie Aarts, Monique Bartels & Charles Watt.

Op 13-jarige leeftijd ging hij naar de Sweelinck Academie in Amsterdam en kreeg hij lessen van Monique Heidema. Na het afronden van de middelbare school deed hij de vooropleiding aan het Conservatorium van Amsterdam bij Maarten Mostert & Pieter Wispelwey. Momenteel zit hij in zijn tweede bachelor-jaar in Amsterdam en studeert bij Pieter Wispelwey. Isaac volgde masterclasses bij Jean-Guihen Queyras, Dmitri Ferschtman, Anastasia Kobekina & Matthias Bartolomey.

Hij speelde verschillende soloconcerten met jeugd- en studentenorkesten in Nederland. In 2019 won hij de eerste prijs bij het Britten concours.

Mirjam leerde Isaac kennen via de Cello Biënnale in 2022. Hij bezocht eerder ook de Cellowinkel voor snaaradvies. Isaac speelde de 5e suite van Bach en de 1e suite van Britten.