Concert Stefano Bruno

Op zaterdag 25 maart 2023 trad de Italiaanse cellist Stefano Bruno op in de Cellowinkel te Dieren. Stefano heeft in 2022 het Nationaal Cello Concours gewonnen op de Cello Biënnale (jury: “Volwassen in zijn interpretatie, technisch boven de materie en intelligent kunstenaarschap”) en was o.a. te zien bij Podium Klassiek.

Geboren in een muzikale familie in 2000, studeerde hij cello vanaf jonge leeftijd aan het Conservatorium van Foggia bij o.a. Giuseppe Carabellese. Sinds zijn afstuderen in 2018 heeft hij al veel concerten gegeven. Hij is gepassioneerd door alle vormen van klassieke muziek. Voor zijn vervolgstudies bezocht hij o.a. de Nationale Academie van Santa Cecilia in Rome bij Giovanni Sollima waar hij met grote onderscheiding afstudeerde. Momenteel studeert hij bij Pieter Wispelwey aan het Conservatorium van Amsterdam voor zijn masterdiploma.

Mirjam leerde Stefano kennen via de Cello Biënnale in 2022. Hij bezocht de Cellowinkel voor snaaradvies en was enthousiast over een optreden in onze kapel.

Hij speelde de volgende, wat meer moderne werken:

Saariaho – Petals
Lutoslawski – Sacher variations
LigetiCello sonata
Kodaly – Cello sonata op.8

Hieronder kun je de cello sonata van Ligeti bekijken:

Het was een virtuoos programma en iedereen was onder de indruk van Stefano’s talent. De zaal viel helemaal stil. Hij speelde bovendien twee keer op één dag het hele programma, wat het nog indrukwekkender maakte.